• woonkamer verbouwing ontwerp en verbouw begeleiding architect Haarlem
  • keuken verbouwing ontwerp en verbouw begeleiding architect Haarlem
  • slaapkamer en badkamer na verbouwing ontwerp en verbouw begeleiding architect Haarlem
  • overloop en inloopkast verbouwing ontwerp en verbouw begeleiding architect Haarlem
  • keuken na verbouwing ontwerp en verbouw begeleiding architect Haarlem
  • maatwerk kast na verbouwing ontwerp en verbouw begeleiding architect Haarlem
  • logeerkamer en atelier verbouwing ontwerp en verbouw begeleiding architect Haarlem
  • woonkamer trap toilet keuken voor verbouwing ontwerp en verbouw begeleiding architect Haarlem
  • dakkapellen verbouwing ontwerp en verbouw begeleiding architect Haarlem
  • dakkapellen na verbouwing ontwerp en verbouw begeleiding architect Haarlem
  • dakkapellen verbouwing ontwerp en verbouw begeleiding architect Haarlem
  • dakkapellen verbouwing ontwerp en verbouw begeleiding architect Haarlem
  • dakkapellen verbouwing ontwerp en verbouw begeleiding architect Haarlem

beschermd stadsgezicht Haarlem

 

OPDRACHTGEVER  particulier

OPDRACHT               bouwaanvraag, verbouwing en interieurontwerp stadswoning

LOCATIE                     Haarlem

 

Het pand is gebouwd rond 1850 en gelegen in hartje Haarlem naast het historische gebouw de Doelen, waar zich nu de stadsbibliotheek bevindt. Het pand heeft een voor- en achterhuis. Het voorhuis was van oorsprong al een woning en het achterhuis een zolder voor opslag van de daaronder gelegen werkplaats. Het plaatsen van een aantal dakkapellen heeft onder andere het achterhuis toegankelijk gemaakt vanaf het balkon dat bij het voorhuis hoort en dient als atelierruimte. Ook zorgen deze dakkapellen voor een optimaal gebruik van de ruimtes. Waardoor de zolder van de woning als een volledige verdieping gebruikt wordt. Door goed overleg met de gemeente en detaillering van de dakkapellen wordt er voldaan aan de eisen van beschermd stadsgezicht.

De op maat ontworpen en gemaakte kasten zorgen voor een goed gebruik van opbergruimte, maar ook voor een mooie scheiding tussen keuken en woonkamer. De kast is speciaal ontworpen rondom de bestaande glas-in-lood schuifdeuren. Doordat de twee zijkanten van glas zijn, zijn is het glas-in-lood altijd te zien.

IK Vorm heeft bouwaanvraag tekeningen gemaakt en in nauw contact met de gemeente de aanvraag verleend gekregen. Daarnaast is er een ontwerp gemaakt voor de indeling van het pand, alle kastruimte en is er tijdens de bouw zelfs met eigen handen meegebouwd.

Categorie
Wonen