ontwerp en bouwbegeleiding woning Heemstede

  • voorkant woning na verbouwing ontwerp en verbouw begeleiding architect
  • verbouwing aanbouw woonkamer heemstede nieuwe pui en daklicht
  • daklicht aanbouw ontwerp en verbouw begeleiding architect Haarlem
  • eetkamer verbouwing ontwerp en verbouw begeleiding architect Haarlem
  • keuken voor verbouwing ontwerp en verbouw begeleiding architect Haarlem
  • keuken na verbouwing ontwerp en verbouw begeleiding architect Haarlem
  • toilet en badkamer na verbouwen ontwerp en verbouw begeleiding architect Haarlem
  • slaapkamer voor verbouwen ontwerp en verbouw begeleiding architect Haarlem
  • slaapkamer na verbouwen ontwerp en verbouw begeleiding architect Haarlem
  • kinderslaapkamer na verbouwen ontwerp en verbouw begeleiding architect Haarlem
  • zolder voor verbouwing ontwerp en verbouw begeleiding architect Haarlem
  • zolder na verbouwing ontwerp en verbouw begeleiding architect Haarlem
  • zolder na verbouwing ontwerp en verbouw begeleiding architect Haarlem
  • achtergevel voor verbouwen ontwerp en verbouw begeleiding architect Haarlem
  • achtergevel met aanbouw ontwerp en verbouw begeleiding architect Haarlem

verbouwing woning Heemstede

 

OPDRACHTGEVER  particulier

OPDRACHT               ontwerp, bouwaanvraag, begeleiding verbouwing woning

LOCATIE                     Heemstede

 

De bewoners van deze compleet te renoveren woning in Heemstede wilden een grotere woonkamer creëren met uitzicht op de tuin. Hiervoor is de oude aanbouw met keuken gesloopt en een vergunningsvrije aanbouw gebouwd met een kamerbrede pui. Voor extra licht in de eetkamer is er een daklicht geplaatst. De keuken aan de voorkant van de woning geeft uitzicht op de straat. Op een bankje in de erker kan je van de namiddagzon genieten. Doordat de voortuin tussen de straat en keuken zit, is er geen directe inkijk.

Op de eerste verdieping is de badkamer verplaatst van een kleine ruimte aan de voorkant naar een grotere kamer aan de achterkant. Hierdoor is het mogelijk om een bad, wastafel, toilet en douche in de badkamer te hebben. Daarnaast zijn er twee ruime kinderkamers, waarin de inbouwkasten bewaard zijn gebleven.

Op de tweede verdieping is er meer ruimte gekomen door het plaatsen van twee dakkapellen. De slaapkamer heeft aansluitend een inloopkast, de schuifdeur zorgt voor een beter ruimtegebruik. Op de overloop is er slim met de ruimte omgegaan door onder het schuine dak een wasmachinekast op maat te maken. Hier bevindt zich ook de cv. Knieschotten met een magnetisch front geven toegang tot nog meer bergruimte.

 

Voor alle verdiepingen heeft IK Vorm een nieuwe indeling ontworpen. De gehele binnenkant van de woning is gestript, geïsoleerd en gestuct. Ook alle elektra en leidingen zijn opnieuw aangelegd. Naast een aanbouw, zijn er twee dakkapellen op de woning geplaatst. Voor de dakkapel aan de voorkant is een aanvraag omgevingsvergunning gedaan. Ook de bouwbegeleiding is door IK Vorm verzorgd, zodat de opdrachtgevers zich konden focussen op het maken van keuzes voor alle afwerking. Zoals de vloeren, wanden, verlichting, inbouwkasten, tegels en sanitair.

 

“Wat zijn wij blij met Irja geweest tijdens deze megaklus! Zij dacht aan dingen waar wij nooit aan zouden denken (of überhaupt ooit van hadden gehoord).” -Felix & Fiona-

 

Categorie
Wonen