WERKWIJZE

Stel je eens voor: er staat een grootse verbouwing of (her)inrichting voor de deur, maar je hebt geen flauw idee waar je moet beginnen. De ideeën vliegen door je hoofd, maar je weet simpelweg niet wat je moet doen of regelen en wat er allemaal bij komt kijken. Geen zorgen: IK Vorm helpt je graag.

 

Samen kijken we naar de ideeën en de mogelijkheden om tot het beste resultaat te komen: een prachtige ruimte waar iedereen zich direct thuis voelt. Bij het realiseren van een (nieuwe) ruimte komt veel kijken. Het proces van idee tot uitvoering vergt veel tijd en energie. Bovendien zijn er verschillende partijen bij betrokken, zoals bijvoorbeeld de architect, een elektriciën of een installatieadviseur.

Samen met jou helpt IK vorm je in het hele proces en vormt de schakel tussen alle partijen die betrokken zijn bij de bouw. IK Vorm zorgt er wat dat betreft voor ‘dat het goed komt’. Mijn kracht zit hem in mijn inlevingsvermogen en de kennis van de disciplines binnen het werkveld. Ik combineer het praktische graag met het mooie en vertaal alles naar een concreet bouwwerk.

 

Een goede klik met de opdrachtgever is daarbij van groot belang. Zonder deze klik kunnen we namelijk niet het beste resultaat behalen. Graag maak ik een afspraak om kennis te maken en om – indien mogelijk – alvast wat inspiratie op de locatie op te doen.

PARTICULIEREN

 

Al jaren woon je in een prachtig huis in het centrum van de stad, maar eigenlijk voelt het allemaal niet meer als ‘thuis’. De indeling en inrichting van het huis past niet meer bij jouw wensen. Het huis verkopen en een andere woning zoeken is een optie, maar het is veel makkelijker om de huidige woning een ‘nieuw leven’ te geven. Waarschijnlijk vraag jij je af: ‘maar hoe doe ik dat dan?’ IK Vorm kan je daarbij helpen.

Samen zorgen we ervoor dat jij je thuis weer helemaal gelukkig voelt. De huiskamer op de schop of juist het hele huis herinrichten: alles kan. Wellicht zijn er zelfs al wat ideeën voor de nieuwe ‘toekomst’ van jouw huis. Tijdens een kennismakingsgesprek kunnen we die ideeën bespreken en deel ik mijn eigen inzicht daarop. Misschien zijn de plannen wel op een andere manier beter te realiseren. Door goed te luisteren en te overleggen maken we samen een ontwerp of een (ver)bouwplan.

De kosten van een dergelijke ingreep vallen vaak mee, zeker als ze worden afgezet tegen de financiële consequenties van de koop van een nieuw huis en een verhuizing.

VERBOUW

Na het maken van een gratis afspraak voor inspiratie op locatie kom ik bij je thuis en bespreken we de mogelijkheden van het (verbouw)project. Ik kruip als het ware in de huid van de gebruiker door het stellen van concrete vragen en een eerste indruk te krijgen van de ruimtes. Hierdoor kunnen we bepalen wat er precies nodig is en wat ik voor jou kan betekenen.

 

Het bouwproces kan ik van A tot Z begeleiden: van schetsontwerp tot aan de bouwbegeleiding. Jouw wensen bewaak ik tot en met de oplevering. Door middel van een offerte maak ik het ontwerp- en bouwproces en de kosten daarvan duidelijk. Zo kan je zelf beslissen tot hoever ik het proces begeleid.

INTERIEUR

Soms is er helemaal geen grote ingreep nodig om aan jouw wensen te voldoen. Kleine aanpassingen in het interieur kunnen er al voor zorgen dat jij je thuis weer helemaal op je plek voelt.

 

IK Vorm gaat graag op zoek naar nieuwe en verrassende mogelijkheden die passen bij jou, je dagelijkse ritme en de woning. Van leuke wandmeubels tot boekenkasten of opbergmeubels: alles is mogelijk.

 

Is het te donker in huis en wil jij ervoor zorgen dat het allemaal wat lichter is? Of heb je het gevoel dat er iets niet klopt met de huidige verlichting. Ik geef graag advies over de verlichting in huis en stel een passend lichtplan op.

DUURZAAM WONEN

Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijk thema. Samen kunnen we bekijken wat duurzaam wonen voor jou betekent en welke aanpassingen er nodig zijn om dit te realiseren. Thema’s die hierbij aan bod komen zijn bijvoorbeeld: minder verbruik en ander gebruik van gas, water en licht, hergebruik van grondstoffen en/of materialen, minder gebruik van schadelijke bouwstoffen, aanpassen van de leefstijl.