WERKWIJZE

Stel je eens voor: er staat een grootse verbouwing of (her)inrichting voor de deur, maar je hebt geen flauw idee waar je moet beginnen. De ideeën vliegen door je hoofd, maar je weet simpelweg niet wat je moet doen of regelen en wat er allemaal bij komt kijken. Geen zorgen: IK Vorm helpt je graag.

 

Samen kijken we naar de ideeën en de mogelijkheden om tot het beste resultaat te komen: een prachtige ruimte waar iedereen zich direct thuis voelt.
Bij het realiseren van een (nieuwe) ruimte komt veel kijken. Het proces van idee tot uitvoering vergt veel tijd en energie. Bovendien zijn er verschillende partijen bij betrokken, zoals bijvoorbeeld de architect, een elektriciën of een installatieadviseur.

Samen met jou helpt IK Vorm je in het hele proces en vormt de schakel tussen alle partijen die betrokken zijn bij de bouw. IK Vorm zorgt er wat dat betreft voor ‘dat het goed komt’. Mijn kracht zit hem in mijn inlevingsvermogen en de kennis van de disciplines binnen het werkveld. Ik combineer het praktische graag met het mooie en vertaal alles naar een concreet bouwwerk.

 

Een goede klik met de opdrachtgever is daarbij van groot belang. Zonder deze klik kunnen we namelijk niet het beste resultaat behalen.

Graag maak ik een afspraak om kennis te maken en om – indien mogelijk – alvast wat inspiratie op de locatie op te doen.

ORGANISATIES

EEN INSPIRERENDE WERKOMGEVING

De kwaliteit van de werkomgeving wordt een steeds belangrijker element voor medewerkers. Op je werk wil jij je – net als thuis – op je plek voelen. Het liefst niet alleen maar een tafel, stoel en een computer. Nee, veel liever bevind jij je in een leuke, gezellige en vooral inspirerende omgeving. Voor bedrijven is het vaak lastig om van een kantoor een plek te maken waar de medewerker graag naartoe gaat. IK Vorm helpt bedrijven daar graag bij.

 

NIET ALLEEN WERKPLEKKEN

De entree, de ontvangst- en presentatieruimten, vergaderruimten, overlegplekken, het bedrijfsrestaurant of de koffiehoek: het zijn de plekken waar ik het liefst mee aan de slag ga. Ik ontwerp de plekken die jou even uit de hectiek van jouw werkzaamheden halen. Plekken die het mogelijk maken om weer tot jezelf te komen. Plekken waar je samen tot nieuwe oplossingen kan komen.

Om tot het beste resultaat te komen kruip ik als het ware in de huid van de gebruiker door het stellen van concrete vragen en een eerste indruk te krijgen van de ruimtes. Hierdoor kunnen we bepalen wat er precies nodig is en wat ik voor jou kan betekenen.

MEER DAN EEN MOOI ONTWERP

In het ontwerpproces gaat het niet alleen om een mooi ontwerp, maar de ideeën moeten ook getoetst worden in de organisatie door bijvoorbeeld workshops. Een goede implementatie vooraf is goedkoper dan achteraf weer een verandering door te moeten voeren, omdat mensen niet tevreden zijn. Het bouwproces kan ik van A tot Z begeleiden: van een idee via een programma van eisen naar een schetsontwerp met planning en kostenraming tot aan de bouwbegeleiding met een soepele oplevering en nazorg aan toe.

VERBOUW

Staat het bedrijf op het punt een grote verandering te ondergaan en liggen er al concrete (verbouw)plannen? Ook daarbij kan IK Vorm je helpen. Samen bepalen we wat de beste aanpak is om de verbouwing te realiseren.

Bij een verbouwing komt veel kijken: soms hebben medewerkers (tijdelijk) een andere werkplek nodig of moet een deel van het bedrijf dicht. Natuurlijk doen we de verbouwing of de herinrichting het liefst tussen de bedrijven door.

Door te overleggen en creatief na te denken probeer ik samen met de opdrachtgever de beste oplossing te vinden voor het verbouwplan.

VERDUURZAMING KANTOORRUIMTE

Duurzaamheid is vandaag de dag een belangrijk thema. Samen kunnen we bekijken wat de verduurzaming van de kantoorruimte voor de organisatie betekent en welke aanpassingen er nodig zijn om dit te realiseren. Thema’s die hierbij aan bod komen zijn bijvoorbeeld: minder verbruik en ander gebruik van gas, water en licht, hergebruik van grondstoffen en/of materialen, minder gebruik van schadelijke bouwstoffen, hergebruik van meubilair en andere kantoorinrichting